Counter-Strike hírek

 

Partnereink

 

Kedvelt Counter-Strike fórumok

 

Új Counter-Strike játékosok

 

Kedvelt Counter-Strike cikkek

 

Beszéd téma

 


master234 új blog bejegyzést írt címmel. szeptember 10.
 
 

Friss Counter-Strike hírek

 
CS2HU 2008. április 07. 0 hozzászólás
 

Mostanában elég sok minden történt körülöttük, azt kell hogy mondjam, hogy lassan már többet hallok róluk, mint Kelemen Annáról. Tegnap Vist@lan első állomásán a papírformának megfelelően besöpörték az első helyet,

Mostanában elég sok minden történt körülöttük, azt kell hogy mondjam, hogy lassan már többet hallok róluk, mint Kelemen Annáról. Tegnap Vist@lan első állomásán a papírformának megfelelően besöpörték az első helyet, ma pedig már arra lettünk figyelmesek, hogy a nevük ott van Európa egyik legnagobb LAN-jára meghívot csapatok névsorában. Ennél jobb alakalmat nem is találhattam volna egy [OBi] interjúra, így a mai nap folyamán elkaptam PIGSTICK-et egy nem is olyan villám interjúra. Az eredményt a kibővített részben olvashatjátok. Tovább
Archív cikk áttöltve: 2012/03/29 · Eredeti szerző: Cumbee


Hello Pigi

Üdv kedves Cumbee.

Sokat vacilláltam, hogy [OBi]&PIGSTICK interjút készítsek, vagy csak egy szimpla [OBi] interjú legyen, a te tolmácsolásodban. Végül arra az elhatározásra jutottam, hogy annyi mindenről kell beszélnünk a csapat kapcsán, hogy gyanítom így is égnek áll majd a hajad, mire végzünk. Ennek jegyében tehát akkor a személyes bemutatkozós részt kihagynám. Helyette inkább egy időutazásra invitállak téged és a kedves olvasókat egyaránt. Repüljünk vissza az időben, egészen az [OBi] megalapításáig. Milyen évet is írunk ekkor?

2005 októbert írunk, a GLT Kupa akkori végét, egy fergeteges Pigilan-t mikor is hullott a hó, és a CBA-s bevásárlókocsieltulajdonítás fénykorát élte !

Nem most volt... Ki, vagy kik azok az emberek, akiknek ezt a klánt köszönhetjük?

Beny, és jómagam, akik akkoriban a csapat "ügyeit" intéztük, bár ez akkor tájt kimerült az "5on5 lowmid srv off" -ban : ) . Mit köztudott, akkor még NoLF néven játszottunk, fejetlenül rohangálva

Izgalmas időszak lehetett.:D Ha még vissza tudsz emlékezni rá, oszd meg kérlek az olvasókkal, az akkori elképzeléseiteket a klán jövőjére vonatkozóan.

"Holnap játszunk?":D A viccet félretéve... Semmilyen nagyobb elképzelésünk nem volt, de még csak az sem, hogy prodigy-n kívül más legyen a "war_map" unk. A társaságért, a röhögésekért játszottunk, mindenféle komolyság, és rendszer nélkül. Ha épp megvoltunk lőttünk, ennyi.

Tehát nem túl meglepő módon, ti is egy átlagos publikklánként kezdtetek el lövöldözni, majd egy kis idővel elteltével, már Magyarország legnagyobb szerverhostingal foglalkozó cégének a "gyári csapata" lettetek. Ez hogyan történt?

Akkoriban megrendezésre kerültek bizonyos GLT, OBiNet kupák.. onedaycup, nc, liga, kupa miegymás. Beny-Ricchi-Pigi hármas mindig ott volt (nomeg markoo), és adminkodott, segített lebonyolítani a kupákat, még akkor is, mikor gondok voltak, mert voltak... : ) Ligáról-ligára ugye "pörgött" a nevünk az adminok névsorában, és ezzel egy bizalmat nyertünk el az obineteseknél. Aztán egy lan alkalmával, (pigilan) felkerestek minket, hogy bizonyos feltételek mellett szponzorálnának úgymond. Innen hát a név, a főszponzor.

És ahogy mondani szokás, innen már a többi történelem.:D Na de akkor ugorjunk egy kicsit az időben. 2007. Egy korszak vége, és egyben egy új korszak kezdete. Rain kiválik a csapatból. Akkor, mint ahogy ez általában nálatok lenni szokott, remekül működött a gépezet és nem sok infó szivárgott ki a dologról. Így visszaemlékezve mindössze annyit tudok felidézni, hogy Rain családi okok miatt kényszerült elhagyni az alakulatot. Hogy érintett ez titeket(mennyire volt nehéz ezek után összeszedni magatokat) és mit tudtok jelen pillanatban róla?

Hát, mint ahogy agyoniskolázott kollégám mondaná, ezt dobta a gép : ). Nos Rain kiválása egy elég nagy visszaesés volt, pont ugye az első külföldi lanunk előtt. Akkoriban 6an játszottunk, illetve kintről figyeltem az eseményeket, így nem volt jó omen elindulni Olaszországba, hisz mégis " csak " 6. voltam. Sokat agyaltunk rajta, hogyan is végződhetett volna, a külföldi szereplés, ha Ő ott van. Az otthoni helyzeteit maximálisan megértettük, elfogadtuk, és a mai napig sajnáljuk. Azóta nem túl sokat tudunk róla, wowozik néha-néha, de nem túl aktív.

Azóta sok minden történt veletek. Lanok, Invite kupák, újabb lu változás. Ezekről tudnál egy kicsit mesélni? Valamint az is érdekelne, hogy ha most így visszagondolsz minderre, akkor mi az amit kiemelnél, mint az utóbbi idő legemlékezetesebb pillanatainak egyike a klán életében?

Amint mondtad, sok minden történt... 1 újabb LU váltás.. kifejteném ezt elsőként. 2008 januárjában stawi érkezett a csapatba, én ismét kikerültem a managemant részre. erre nagy szükség is volt, mivel a csapat működését éppen most visszük hivatalos utakra, mint biztosan hallottál róla, egyesület leszünk nemsokára. Legemlékezetesebb pillanatok... Bologna, valamint az egyesülettel kapcsolatos pozitív történések. Valamint idesorolnám a neten kialakult "barátságokat", olyan csapatokkal, akikről anno csak demot néztem, és bámultam, hogy hogyan játszanak. Mindig azt gondoltam, hogy ezek full beképzelt emberek, megközelíthetetlen távolságban. Azonban napról napra körvonalazódik, mennyire is nem azok. Itt megemlítenék egy példát, fetish pajtásunkról. Fetish, jimmy az olyan játékos a reasonből, akikkel nem szivesen társalogtunk régebben, mivel folyton oltogattak, arcoltak, stb.. Eltelt lassan másfél év, és beismerték, hogy nem is csak mákolgatunk, és igenis lehet velünk gyakorolni, sőt! Tartani kell tőlünk. Az egykori viszálykodás odáig fajult, hogy a nyári TeX-re Direct invite-ot kaptunk, általuk. Ők döntik ugyanis el, hogy kik kerülhetnek be az egyik legnagyobb lan, direct meghívásos részlegébe


Kicsit előreszaladtál.:D Erre az egyesületes dologra és a TeX-re még kitérünk, de kicsit lassítsunk a tempón. Maradjunk a jelennél. A tegnapi nap mérlege számotokra egy LAN győzelem és 50000Ft a zsebbe. Ezek után milyen jelenleg a csapaton belüli hangulat?

Elnézést, ne harapj meg!
A zseb az amit lezártunk. Kasszáról beszélhetünk.;) De erről megint később..
Kissé álmos, és rekedt. Úgy gondolom, mondhatom arcolás nélkül, kötelező teljesítmény volt, hoztuk. A hangulatról még nem igazán tudok beszélni, a tegnapi nap egy kissé unalmasra sikeredett, mivel 3 meccset játszottunk le dél és este 10 között. Épp nevettünk rajta, hogy többet csocsóztunk mint cséztünk.:D

Ha már a LAN-oknál tartunk.. Kalandozzunk el egy kicsit külföldre: PRO-LAN. Bár a tubik segítségével már itthon is elég jól bepromóztátok ezt az eseményt, ám ha valami plusz információhoz jutottál az elmúlt napokban a LAN-nal kapcsolatban, azt a világért sem szeretném, ha magadban tartanád.

Ami elsődlegesen fontos lehet az olvasók számára, az a dátum, április 25-27. Egy 9 fős kisbusszal megyünk. Jelezték jó páran, hogy szívesen kijönnének velünk, azonban picit későn, mivel már minden le van rendezve, sajnos! Hangsúlyozom, sajnos. Igazán jó érzés lenne kint több magyar, esetlegesen szurkoló, előtt játszani.... Ha valakinek esetleg van komoly ismeretsége nagyobb kisbuszok terén, és szívesen jönne, szóljon azért :D A nyeremény, mint mondtam 2500 euro lesz, valamint szokásosnak mondható steel ajándékok ( füles, pad, egér)

Na el is érkeztünk, az egyik, álltalad már érintett témához. A PRO-LAN-hoz hasonló nagy durranás,(ha nem nagyobb) hogy meghívást nyertetek Európa egyik legnagyobb(ha nem csak a Counter-Strike:Source-ot vesszük figyelembe, akkor a legnagyobb) LAN-jára. Mi a helyzet ezzel? Tervezitek, hogy részt vesztek rajta? És ha igen, akkor ez ténylegesen meg is fog tudni valósulni, avagy a piszkos anyagiak miatt ez is csak egy meg nem valósult álom marad?

Ez nagyrészt az addigi szponzorációs pénzektől, és ugye a bolognai szerepléstől is függ. Eddig úgy néz ki, hogy el tudunk jutni, idén végre, ahogy mondtad, eddig csak álom volt, hisz tavaly is bejutottunk, azonban nem álltunk úgy anyagilag, hogy meg is tudjunk jelenni azon. Úgy gondolom mondhatom 70%,ra, hogy megyünk. De ne kövezzetek meg, ha nem így lesz ;) Megemlíteném ismét, hogy a szponzorációs pénzektől függ

Evezzünk kicsit más vizekre. Az utóbbi időben a játékon és a gyakorláson kívül úgy tűnik, igyekeztek kicsit a közösségformálásban is részt venni. Erre jó példa a jelenleg is futó OBi Open Series, melyről bártan kijelenthetjük, hogy messze ez az eddigi legszínvonalasabb magyar szervezésű netes kupa. Hogy jött egyáltalán képbe egy ilyen magas összdíjazású verseny és mennyire volt nehéz az egészet megszervezni?

Hát egészen a GLT ligákig visszanúlik a jelenlegi OOS-is. Minden kupaszervezésnél belebotlunk a "díjazás" menüpontba. Talán a legnehezebb kérdés. Szponzor nem áll mögé, marad a nevezési díj, arra meg húzza mindenki (jogosan) a száját. Mi picikét előrébb mentünk a dolgoknak, és megpróbáltunk nevesebb támogatókat rakni a kupa mögé. Az obinet szerette volna ugye folytatni, az évenként megrendezett hosszabb lebonyolítású kupáját. A Microsoft, az amex-tech és az ogi.hu viszont teljesen újak ezen a területen. Őket millió tárgyalás, prezentáció után sikerült magunk, illetve a játékosok mellé állítanunk. Azt kell mondjam, hogy a verseny lebonyolítása durván két hónap, a megszervezése majdnem kétszer ennyi időt vett igénybe. Tehát mikor a játékosoknak "elindult" a liga, az volt nekünk az a pont, mikor már túl voltunk a nehezén.

Van a közeljövőre esetleg valami hasonló volumenű tervetek?

Természetesen van. Terv, ötlet, energia mind megvannak, de amint említettem 90%-ban a támogatóktól függ egy ilyen kupa. Úgy gondolom a szervezésben, közel 3 év alatt bizonyítottunk, a bizalom megvan a közösség felől, az igény ilyesmire szintén, tehát maradt a legkínosabb pont,a díjazás. Amennyiben meg tudunk ismét egyezni ezekkel a cégekkel, esetleg másokkal is, akkor természetesen számíthat a scene kupákra.

Azt hiszem, hogy régebben az OBi arról volt híres, abban különbözött a többi magyar csapattól, hogy volt egy nagyon erős elképzelésük a klán fejlődéséről, melyhez a végletekig tartották is magukat. Egy erős határvonalat húztak meg a játékosok és a management közt. A játékosok csak játszottak, semmi mással nem foglalkoztak, a management pedig minden egyéb munkát tökéletesen ellátott. Az utóbbi időben, ahogy én látom, javíts ki ha nem így van, de ez a határ kezd elmosódni. Mostanság mind több hír jelent meg az oldalon a játékosok virtuális tollaiból, valamit a liga szervezésében is nagy szerepet vállaltak. Így elveszett az a különlegesség, hogy nálatok a játékosoknak csak az eredmények megszerzésére kell koncentrálniuk. Nem féltek esetleg attól, hogy ez kihathat a klán jövőbeni teljesítményére is?

Érdekesen látod. picikét ugyan bevontuk őket a hírezésbe, de ez 1-1 lan hírezése, valamint 1-1 pici kép/hír. Rengeteg időt emészt fel a managemantnek az egyesületi kérdés, az olvasókat pedig nem lehet hírek nélkül hagyni. Főleg, hogy cs2hu-nál tudjuk milyen dolgok zajlottak. Addig tehát kiment a parancs, hogy aki amit érdemesnek tart a nagyvilágból, bátran publikálja. Szintén a közösség felé kívántunk kedveskedni ezzel, ami meg is látszott a rohamosan megugró nézettségünkön.

Azt hiszem, nem fejeződhet be úgy az interjú, hogy ezt a témát ne érintsük. Nemrég a LevelUp egy egész adást szentelt a klánok szervezetté válásáról szóló témának. Ebben az adásban meghívott vendég volt az [OBi] managere, bazsowicz. Sok mindent elmondott, de te sem úszod meg. Mesélj erről is egy kicsit. Honnan jött az ötlet, miért ebben látjátok a jövőt, mennyire nehéz ezt kivitelezni. Egyáltalán mi ez az egész és mire jó?

Az egyesület alá be tudnak társulni kisebb csapatok, akik elfogadják az alapszabályzatot, stbstb, és így osztozhatnak esetenként a szponzorokon. Ez jó a játékosoknak, hiszen alig-alig kap valaki papíron támogatást. És jó a támogatóknak is, mivel reklámozzák őket, nagyobb létszámban. És hogy miért is fontos a papír? Mert időtávlatok vannak leszögezve. Nem léphet vissza egyik fél sem x ideig, nem léphet ki senki a csapatból x ideig, és még sorolhatnám sokáig, de úgy gondolom a lényeget leírtam. Egy egyszerű példa..Focizol az utcán 4 haverral, de kéne új labda, mert rongyos a mostani... Bemész 1 boltba, lehet, hogy kapsz kedvezményesen, a két szép szemedért. Ha azt mondod a FORGALMAZÓNAK, hogy mi vagyunk a Rongyoslabda egyesület, akkor komolyabban vesznek. : )

Még egy legutolsó kérdést engedj meg nekem. Ha most egy kristálygömbbe néznél. Mit gondolsz, mit látnál benne az OBi jövőjét illetően?

A múltbéli gömbbe nem akarok belenézni, a jövőbéli gömböm viszont csillogást látok, 1-2 gödröcskével, de semmiképpen nem völgyekkel. Bízom benne, hogy a 2008as év meghozza a gyümölcsét.

Nos végül eljött az érzékeny búcsú ideje. Meg szeretném köszönni, hogy a rendelkezésemre álltál, és ahogy ez már szokássá vált, az utolsó szó joga ebben az esetben is a tiéd.

Én köszönöm, hogy megkerestél, köszönöm a támogatóinknak /OBiNet, Ogi, Amex-tech, Microsoft, Gametrans, Pigikft/, a csapatnak pedig sok sikert!

 

 
Címkék:
vissza
Admin
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
Ezt a cikkünket olvastad már? close
Hatalmas CS2 frissítés érkezett
Hét hónap várakozás után végre örülhetnek a balkezesek, mert megérkezett a Counter-Strike2-be a fegyvert tartó kéz váltásának lehetősége, de ezen felül még olyan nagyszerű dolgok történtek mint a D2 premierbe pakolása a gránátokhoz érkezett új HUD és még számos újítás.
0 hozzászólás
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Counter-Strike videók

 

CS2HU Steam csoport

 
1022játékos
153online
41játékban

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Counter-Strike képekben

 
 
kép 2768
 
1577
 
 
 
de_lake_437
 
1529
 
 
kép 4743
 
1491
 
 
 
kép 253
 
1823
 

Counter-Strike Hírlevél

 
Iratkozz fel CS2HU hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Counter-Strike sorozat világának legfontosabb híreiről.

Counter-Strike a facebookon

 

A Counter-Strike hírei

 

Logitech G600 MMO csak játékosoknak

Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
június 18. - callofduty.hu

Kacsák a myRevenge-ben

A címből talán már sokan kitalálhatták, hogy miről is szól jelen cikkünk: a német szervezet újfent Magyarország felé vette az irányt és igazolt le egy tehetséges CSS felállást.
május 26. - counter-strike.hu

Online Gaming Championship Invite

Már elég régóta megy a mozgolódás a háttérben, ám kis hazánkra fókuszált terveinket most sikerült véghezvinnünk. Ez a terv nem volt más, mint az OGC Kft. nevéből érkező Online Gaming Championship versenysorozat, mely hamarosan el is kezdődik Counter-Strik
május 05. - counter-strike.hu

eSport ösztöndíj

Emlékszik még valaki a Corvinuson megtartott WoW-os közgazdaságtan előadásra? Sokak számára meglepő volt, mint ahogy az utóbbi években számtalan más játékostársadalombeli epizód. Laikus ismerőseim a mai napig kétkedve fogadják a téma legmeghökkentőbb szto
április 23. - counter-strike.hu

Csalt az aTTaX a CPHGames-en?

A Team ALTERNATE alsóági ellenfelei csalással vádolták meg a német szervezet Counter-Strike: Source játékosait.
április 10. - counter-strike.hu